0

Aktualności

Spotkanie na placu budowy

Spotkanie na placu budowy

17 Lipca 2016

Fotorelacja

 

Obiektyw TVP Białystok,  relacja Iwony Zawadeckiej

 

 http://bialystok.tvp.pl/26184822/17072016-godz1830

Rewitalizacja architektury drewnianej. Spotkanie w domu przy Placu Czarnieckiego 10.

Rewitalizacja architektury drewnianej. Spotkanie w domu przy Placu Czarnieckiego 10.

14 Lipca 2016
Sobota 16 lipca godz.11.00. Spotkanie ze Sławomirem Bierozą (Firma Naturalne Pokrycia Dachowe z Orli) oraz dr Arturem Gawłem, kierownikiem Muzeum Wsi Białostockiej na placu budowy pod domem przy Placu Czarnieckiego 10.

Zapraszamy!

Zaproszenie na plac budowy- sobota

Zaproszenie na plac budowy- sobota

13 Lipca 2016
Budować, myśleć, mieszkać. Rewitalizacja mieszkalnej architektury drewnianej - aspekty praktyczne
 

W najbliższą sobotę (17 lipca 2016 r.) o godzinie 11.00 zapraszamy na plac budowy zabytkowego domu drewnianego przy Placu Stefana Czarnieckiego 10 w Tykocinie. Spotkanie będzie miało roboczy charakter, podczas którego specjaliści opowiedzą o praktycznych aspektach rewitalizacji architektury drewnianej. Wraz z wykonawcą remonru, Sławomirem Bierozą obejrzymy postępy prac przy domu mieszkalnym na Placu Czarnieckiego 10, natomiast kierownik Białostockiego Muzeum Wsi, dr Artur Gaweł, opowie o współczesnym znaczeniu mieszkalnej architektury drewnianej Podlasia. Maria Markiewicz - właścicielka domu przy Placu Czarnieckiego 10 – zaprezentuje remont z perspektywy prywatnego właściciela zabytkowego obiektu drewnianego.

 

Zwyczajny poranek

Zwyczajny poranek

5 Lipca 2016
   Na Placu Czarnieckiego niby nic  się niby nie dzieje, a jednak.... 
Chłodna strona Domu

Chłodna strona Domu

26 Czerwca 2016
Małanka znalazła sobie odpowiednie  miejsce do południowej sjesty. Miło poleżeć w cieniu  na chłodnym bruku - w tak malowniczej pozie. 
Tak minął dzień

Tak minął dzień

25 Czerwca 2016
Dzień  przed Nocą Świętojańska i piaty dzień remontu Domu. Chłodny i  spokojny poranek  zapowiada upał. Robota przy podwalinach odbywała się na zapleczu domu i zakończyła się dużym efektem. Dziękujemy ekipie!